Nicholas Flamel School Of Wizardry
Здравейте и добре дошли в нашия форум!! [: Щом веднъж сте го отворили, повярвайте ми, няма да останете разочаровани. Единственото, което трябва да направите, е да се регистрирате и вашата забава ще започне на момента. ^^ Приятно прекарване, бъдещи магьосничета. [;
Nicholas Flamel School Of Wizardry

.. мястото, където мечтите ви се сбъдват.

Вход

Забравих си паролата!Екип на форума
Лия Медичи Симон Валсерберг- Флеволанд Мелиса МакФлай Еванджелина Нортман Нериса Ланистър

You are not connected. Please login or register

Как да направим един добър РП пост?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Лия Медичи

avatar
Директор, Вълшебства, ГЗМС, ръководител на Сатие
Директор, Вълшебства, ГЗМС, ръководител на Сатие
1. Как да започнем един РП-пост?

Трябва да имате време най-вече. Ако трябва да ставате след пет минути няма смисъл набързо да се опитате да измислите някаква глупост...
Трябва и да знаете за какво ще пишете, да имате определена идея.
Опитайте се първо да измислите това което ще стане. Когато го направите се опитайте да го "изразите" в РП-поста.
Ако нямате никаква идея за какво да пишете, а искате да пишете само за да напишете нещо? Ами изобщо да не пишете тогава.

2. Какво трябва да съдържа един РП-пост?

~ описания

Описанията са много важни в един роулплей пост.
Един роулплей пост, без описания не е роулплей пост.
Било то на обстановка, външен вид на героите, мисли, мечти, мимики, движения и други, те са до толкова важни за писането, че на практика без тях не може.

~ прилагателни

Не е много трудно да са напише "Красивата, голяма и пухкава котка се затича тромаво по старите, вити стълби, спирайки се от време на време на някое прашно стъпало за секунда, за да види дали Албена я следва.", вместо "Котката се затича, поглеждайки дали Албена я следва.", нали? Но първото е далеч по-приятно и интересно за четене, отколкото второто.
Прилагателните правят текста по-красив, по-увлекателен.

~ синоними

Ясно е колко е полезно да се използват синоними, особено в РП-постове.
На вас приятно ли ви е, когато в един текст се използва 100 пъти една и съща дума?
Пример - "Шофьорът отиде до блока. Шофьорът огледа блока и шофьорът се изплю пред входа на блока." А сега същият текст, но този път ще употребя синоними: "Шофьорът отиде до блока. Мъжът огледа постройката и се изплю пред входа на сградата".

~ интересен стил

Все пак не е нужно, тези които четат да заспиват от скука. Интересният стил на писане се оказва доста важен за забавлението на читателя. Пишейки интересно, вие приковавате неговото внимание и той “гори от нетърпение” (или поне не се отказва на втория ред) да прочете какво става по-нататък.

~ логика

Логика... дет из импортънт. Ако първо говорите за котката на героя си, после за косата му, после за съучениците, после пак се върнете на котката, едно изречение за учебните му навици и пак за косата. Доста е объркано нали? Питам се, дали на вас ви е приятно да четете подобно постове.. Надали ви е най-любимото преживяване. Пишете логично, за да не се чувстват зле, тези които четат писанията ви, моля.

3. Диалога

Това е една от най-маловажните части на един РП. Повече добри постове не съдържат много диалог. Затова се опитвайте да го избегнете ако може. Но това не значи, че трябва изобщо да няма диалог, естествено.

4. Правопис и пунктуация

Може да имате страхотен талант за писане на РП-та, но ако на всяка дума правите по пет грешки и не слагате препинателни знаци.. Дарбата ви нищо не струва! Затова се опитайте да не правите много грешки и да слагате препинателни знаци.

5. Препрочитане

След като свършите поста си, не го поствайте веднага. Първо го прочетете, представяйки си, че не сте го написали вие. Опитайте се да оправите нещата, които не ви харесват.

6. Какво представлява един лош РП-пост?

• “Изведнъж Джак се сети нещо фантастично. Той веднага скокна и излезе в двора. Мислеше да отиде при Николина.”

• “Лилия влезе. Огледа залата и седна да яде. Нахрани се кат прасе и излезе от мястото където се яде. После се огледа и се прибра.”

• “Мая седна на дивана. Дивана беше в дневната. Разтвори книгата, която взе от лавицата. Отвори там, докъдето беше стигнала. Зачете се. Унесе се в четенето. Беше й интересно. Тази книга бе нейното богатство.”

7. Как трябва да завършва един РП-пост?

Как ще завършим поста си също е въпрос на нашите желания и предпочитания. И все пак добре е да не завършваме поста си с многоточие. Отворения край е хубаво нещо, но като е с три точки (“...”) не прави добро впечатление. Изглежда, че не можете да измислите сами края и разчитате на помощ от други хора, за последните думи на изречението си.

8. Внимание!

Винаги се съобразявайте с характера на вашата героиня, както и тези на останалите. Ако в профила на вашата героиния е написано, че е срамежлива, не виждам как ще изнесе реч пред цялото училище?!
Бъдете реалистични. Ако в профила на друг герой е написано, че е невероятен бъзльо, как е възможно да предложи точно той да отиде в Къщата на Духовете и при това да върви първи, да влезе решително в Къщата и да предизвика на дуел духа, който обитава къщата???
И също, като пишете РП-пост, се опитайте всички герои да вземат участие, а не само вашият.


_________________
It seems
that no matter how hard I try
I can never break out of this life..
And it's so hard
to look you in the eye,
as I stand there and deny,
telling you things that
we both know are lies..
All I want is to stand on my own, if I can..
To be free.
To be me.
To live in.
To make my own reality.
Do you understand what I mean?
Вижте профила на потребителя http://house-of-the-night.forumotion.com

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите